Bergsala fyller 40 år!

Bergsala har nu varit i krokarna i 40 år! Vi har enormt mycket att tacka Owe Bergsten för, när han på 80-talet lade vantarna på en Game & Watch och insåg att det måste börja säljas på den svenska marknaden. Sedan dess har Bergsala varit utgivare för Nintendos produkter i norden. Utan Owe och hans team hade ingen av oss fått uppleva Super Mario Bros., The Legend of Zelda och Donkey Kong i ett så tidigt skede som vi gjorde. Därför firar vi att Bergsala fyller 40 år med ett litet get-together på deras kontor och invigning av deras nya Super Mariostaty.

Direkt när vi körde in på Bergsalas parkering kunde vi känna doften av Nintendokänslan. Vi möts av en skylt med "Varning för blått skal" och statyer av Nintendos mest kända karaktärer. Barndomskänslorna börjar bubbla i magen. När vi sedan ser självaste Satoru Shibata, Owe Bergström och en hel lokal fylld med ytterligare Nintendoattiraljer och en utställning med i princip allt Nintendorelaterat du kan tänka dig, så kunde inte barndomskänslorna hållas i styr längre. De spratt upp och ingav ett tillstånd av euforisk extas. När Mario gick förbi kunde Fabian inte annat än att ge honom en bamsekram och viska i hans öra "Tack för allt".

Det hölls tal, Shibata fick göra handavtryck och det bjöds på korv och cupcakes i Mariotema. Vi gick tipspromenad i Nintendos tecken och invigning av den nya Mariostatyn. Tobias Bjarneby (chefsredaktör på tidskriften Level) blev tackad för sitt gedigna arbete och inverkan på svensk spelindustri. Det var även han som motiverade Trekraften att lära sig läsa en gång i tiden!

Ni som inte har besökt Bergsala tidigare uppmanar vi att göra det om ni har vägarna förbi Kungsbacka! Det är det enda stället i Sverige där ni kan uppleva Nintendoatmosfären och dessutom få kika deras fräscha utställning.

Tusen tack Nintendo, Bergsala och Owe för alla år av fantastiska spel! Vi skulle inte vara desamma utan er. Förresten, NES Classic Mini ser urläcker ut!

Utvalda inlägg
Senaste inlägg
Arkiv
Sök efter taggar
Följ oss
  • Black Facebook Icon
  • Black Twitter Icon
  • Black YouTube Icon
  • Black Instagram Icon
  • RSS - Black Circle

© 2016 by Trekraften.