Gamescom Dag 2: TobiiEyeTekken

Startade dagen med att kika in kickstarterspelet Through the Woods av Norska Antagonist . Det är en psykologisk traskarsimulator om en mor som söker efter sin förlorade son efter att denne blivit kidnappad till en mystisk ö. Förutom att spelet leker med mörkrädsla, så utspelar det sig i en nordmytologisk miljö med alla väsen och faror som det innebär. Personligen vill jag se att fler utforskar de många folksagor som härstammar norrifrån! Kika in det mer här: http://www.antagonist.no/throughthewoods/

Tobii Eyetracker. En teknik som är lika intuitiv som den är självklar. Det kändes så pass bra att jag vågar säga att det inom fem år kommer vara standard i samtliga smartphones/monitors/laptops. Sanna mina ord! Men hur funkar det? Kameran registrerar var på skärmen du tittar, så att din blick blir ett komplement till övriga styr- och pekfunktioner och ett sekundärt sikte. Applikationsområdena är många, vare sig det handlar om spel, redigering eller om du bara vill läsa tidningen.

Alex fick den stora äran att spela Tekken 7 med självaste Harada-san som satt där med sina ikoniska solglasögon och såg lika dödlig ut som en samuraj. Hans blick var lika dömande som en jurymedlem från Draknästet medan Alex delade ut "ett tusen dödsfall" med Akumas djävulska slag. Akuma, som gästspelar ifrån Street Fighter, känns som att han passar in lika bra i Heihachis universum. I det kommande storyläget är actionsekvenserna mycket mer cinematiskt fokuserade med förvånansvärt naturligt scriptade scener, vilket ger en mycket mer intim och uppslukande upplevelse. Det känns väldigt fräscht i kontrast till det ofta mycket tunna storyläget som slagsmålsspel brukar erbjuda.

Vi stötte på Alexander Milton, grundaren av Mostly Harmless Games och skaparen av det funkiga gaffeltruckspelet Funklift. På bara tre dagar har denna Shigeru Miyamoto-osande människan satt ihop ett spel om charmiga fiskar som ska äta andra fiskar och bli större. Tänk er Xbox Live-klassikern Feeding Frenzy, fast i HTC Vive. Genialt! Det heter i alla fall Littlest Fish. Håll ögonen öppna!

Andrew, den av oss med allra minst erfarenhet kring Overwatch, råkade halka in på en presentation och frågestund hos Blizzard med utvecklarna själva. Han slipade sitt fokus och ansträngde sig för att ställa relevanta frågor som han hoppades skulle kunna tillfredsställa sina bröder. Passionen för projektet gick verkligen att ta på. Hur Blizzard bygger upp sitt universum är inte likt något annat och en kan inte göra annat än att storjubla. Här har vi mycket gott som väntar och deras planer på att utöka universumet med grafiska romaner, flera animerade kortfilmer och nu även en animerad serie får oss att chippa efter andan i akut andnöd.

Spela på!

Utvalda inlägg
Senaste inlägg
Arkiv
Sök efter taggar
Följ oss
  • Black Facebook Icon
  • Black Twitter Icon
  • Black YouTube Icon
  • Black Instagram Icon
  • RSS - Black Circle

© 2016 by Trekraften.