Gamescom dag 1: Dagen då Zelda-löftet sprack!

Obligatorisk bild på slarvigt slängda presspass i en hög

Gamescom började egentligen igår för våran del, när vi blev inbjudna till att prova på Microsoft kommande titlar så som Gears of War 4, Forza Horizon 3, Dead Rising 4 med flera.

Men det som stod ut mest måste ju varit den trevliga montern för Sea of Thieves där det bjöds på musik från ett gäng glada pirater.

Idag så har vi fått ta del utav en presentation utav det kommande Platinum Games-spelet

Scalebound som mer och mer börjar likna ett bossfokuserat actionspel, som följdes av en frågestund med självaste Hideki Kamiya.

Portarna till Gamescom

ReCore stod på tur, också det med en presentation och frågestund med dess producent Keiji Inafune. Det verkar bli ett semi-open world, tredjepersonsskjutar RPG med fokus på strider och utforskande som utspelar sig på en utomjordisk planet medan människorna terraformar den.

Rares ambition med Sea of Thieves är att det ska vara - som de själva beskriver det - SWAG... D.v.s. ett Shared World Adventure Game... D.v.s. ett öppet äventyrsspel som delas med andra spelare. Hela världen är handgjord, du kan tjuvlyssna på andra pirater och du jagar efter skatter. Såklart kan du också supa och spela musik, i sant piratmanér!

PREY utspelar sig på en enorm rymdstation där vapen är svåröverkomliga, lite som i gamla goda actionspel såsom Resident Evil. Fiender som kallas Mimics tar form utefter objekten i din omgivning. Det bästa med det här spelet är att det tillåter dig att använda samma förmåga som dessa Mimics (och andra fiender), vilket innebär att äntligen, slutligen kommer vi att kunna spela som en kaffekopp!. Kommer ni ihåg det blödande ögat ifrån E3-trailern? Det är på grund av upphittade neuoromods som fungerar som uppgraderingar.

För de som kommer ihåg det förlorade spelet City of Metronome så kommer Tarsier med deras första egenskapande spel, nämligen Little Nightmares. Den svenska studion satsar på att göra ett skrämmande lekfullt spel med blytung atmosfär, som påminner om att blanda mardrömmar och barnslig paranoia med Little Big Planet.

Sjukt snygg monter för Little Nightmares

Till sist blev vi dumpade i mitten av Nintendos bås. Alex säger till Fabian och Andrew

"Det är här".

Andrew tittar sig ängsligt omkring

Fabian börjar hyperventilera

Ett demo av The Legend of Zelda: Breath of the Wild pryder väggarna i montern. Något skamset men framför allt exalterade bortom den här världen går de målmedveten till deras drömmars spel. Deras löfte att inte ta del av något nytt material från Zelda är nu oåterkalleligt brutet. Det har aldrig känts så bra att bryta ett löfte!

Andrew spelar Zelda för första gången

Ni kommer få höra mer om detta och mycket mer i nästa avsnitt av Trekraften Podcast. Spela på!

Utvalda inlägg
Senaste inlägg
Arkiv
Sök efter taggar
Följ oss
  • Black Facebook Icon
  • Black Twitter Icon
  • Black YouTube Icon
  • Black Instagram Icon
  • RSS - Black Circle